NOU IN CENTRUL MEDICAL SANAVITA!!

 

INFILTRATII INTRAARTICULARE

De acum, in Centrul medical Sanavita puteti beneficia de infiltratii cu :

  • Acid Hialuronic
  • Colagen
  • PRP

La cele mai avantajoase preturi!!!

 

Infiltrațiile cu acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o soluție vascoelastică sub formă de gel injectabil care funtioneaza ca un lubrifiant, hrănește cartilajul și îl protejează de șocuri, scade durerea și inflamația, el fiind secretat natural de învelișul genunchiului (sinoviala).

Un genunchi artrozic secreta mai puțin acid hyaluronic, iar necesarul lui este mai mare ca al unui genunchi sănătos. De aceea se suplimenteza, în general, printr-o infiltrație mono-doză cu un concentrat ridicat de acid hialuronic.

Infiltrațiile cu acid hialuronic sunt recomandate în artroza genunchiului sau a altor articulații precum șold, glezna, umăr, pumn. De asemenea este indicat și în leziunile de cartilaj (condropatie) diagnosticate la examenul RMN sau intra-operator.

Avantajele infiltrațiilor cu acid hialuronic:

  • inhibă durerea;
  • reduce inflamația;
  • crește mobilitatea;
  • lubrifiază articulația, protejează cartilajul osos și membrana sinovială;
  • reduce consumul de medicamente și nu are efecte secundare;
  • scade riscul de artroplastie.

 

Infiltrațiile cu PRP (plasma trombocitară concentrată)

În cazul acestei infiltrații, plaja de afecțiuni ce pot fi tratate este și mai întinsă. Cele mai bune rezultate sunt în stadiile incipiente sau acute ale afecțiunii și la persoane tinere. Infiltrația este indicată în leziuni de cartilaj, rupturi musculare, leziuni degenerative (apărute în timp) sau acute (rupturi parțiale) de tendon, precum și inflamații acute sau cronice ale tendoanelor (epicondilită internă sau externă, tendinita coafei rotatorii, cvadricipitala, patelara, Achileana, plantară sau ale altor tendoane ale membrelor). De asemenea post-operator se folosește pentru a ajuta la vindecarea leziunilor de menisc suturate, integrării grefoanelor ligamentare și a reinserțiilor tendinoase (coafa rotatorie, Achilean, etc.)

 

Infiltratiile cu colagen

Aceste infiltratii sunt indicate pentru întărirea directă a matricei extracelulare a țesuturilor conjunctive, care conține în mod natural o cantitate ridicată de fibre de colagen. Formula sa este recomandată de asemenea pentru îmbunătățirea mobilității articulare și pentru managementul simptomelor de durere a articulațiilor și a structurilor conjunctive învecinate (mușchi, tendoane, ligamente, meniscuri) provocate de vârstă, degenerare, traumă, supraîncărcare și defecte posturale. Este de asemenea recomandat după chirurgia articulațiilor (meniscectomie, reconstrucția ligamentelor, refacerea cartilagiilor articulare) pentru accelerarea recuperării funcționale și pentru îmbunătățirea confortului post-operator, precum și pentru a contracara îmbătrânirea fiziologică și/sau degenerarea țesuturilor conjunctive și epiteliale.

 

 

Knee Injections

Dr. Anda-Natalia Ciuhu, medic primar Oncologie Medicala din Bucuresti, se alatura echipei medicale de exceptie din cadrul Centrului SANAVITA din Galati, incepand cu luna octombrie 2016.

Dr. Ciuhu are competenta in Ingrijire Paliativa si detine titlul de master, formator si doctorand in oncologie, fiind vicepresedintele Societatii Române de Paliatologie si Thanatologie.

Activitate profesionala:


„Cine doarme bine îmbătrânește sănătos!”

Ce este apneea de somn?

Apneea obstructivă este o întrerupere a respirației cu o durată de minim 10 secunde, putând ajunge până la 2-3 minute, însoțită de sforâit puternic.

Care este cauza apneei de somn?

Obezitatea este principala cauză a apneei de somn. Apneea obstructivă este cauzată de astuparea totală a cailor aeriene superioare în timpul somnului, când musculatura faringelui şi a limbii se relaxează. Baza limbii vine în contact cu uvula (“omușorul”), cu palatul moale şi cu peretele posterior al faringelui, realizându-se astfel obstrucția totală a căilor respiratorii.
Dacă pacientul are multe apneei pe parcursul nopții (până la câteva sute pe noapte!!!), cantitatea de oxigen din sânge scade şi va creşte cantitatea de bioxid de carbon. Organele vitale, mai ales inima şi creierul, primesc un aport insuficient de oxigen, ceea ce explică variațiile de ritm cardiac şi de tensiune arterială în timpul nopții.
Modificarea nivelului normal de oxigen şi dioxid de carbon din sânge stimulează anumiți centrii nervoși, făcând ca persoana respectivă să se trezească parțial (“microtrezire”), trezire care este însoțită de un sforăit puternic şi o inspiraţie bruscă.
Această “microtrezire” rămâne neobservată de către pacient, dar produce o superficializare a somnului care conduce la o refacere insuficientă a organismului în timpul nopții. De cele mai multe ori, partenerul de somn poate surprinde aceste perioade de oprire a respirației, urmate de sforăit puternic, pe fondul unui somn agitat. Descrierile lor sunt utile medicilor pentru stabilirea unui diagnostic precoce şi corect.

Este frecventă apneea de somn?

Da! Apneea de somn este frecventă.
Se estimează că circa 3% din populația României suferă de apnee în somn, respective 4% dintre bărbaţii şi 2% dintre femeile de peste 40 de ani.

Care sunt simptomele apneei de somn?

Acuzele cele mai frecvente ale pacientului cu apnee în somn sunt: sforăit puternic, opriri ale respirației (apneei), somn agitat, neodihnitor; transpirații nocturne, necesitatea de a urina pe parcursul nopții (nicturie); oboseală, amețeli şi dureri de cap dimineața la trezire, somnolenţă pe parcursul zilei, tulburări de memorie, de concentrare, de atenție, iritabilitate, anxietate şi depresie şi nu în ultimul rând scăderea performantelor sexuale (scăderea libidoului, impotenţa).

Cum se pune diagnosticul de apnee de somn?

- Completarea chestionarului Epworth – pentru stabilirea nivelului de somnolenţă diurnă
- Efectuare Poligrafiei – înregistrarea parametrilor cardio-respiratori în timpul somnului.

Cum se tratează apneea de somn?

Odată diagnosticată, apneea în somn trebuie obligatoriu tratată!
Tratamentul cel mai eficient constă în utilizarea unui aparat CPAP (Continuous Positive Airway Pressure = presiune pozitivă continuă în căile aeriene). Acest tip de aparat furnizează aer cu presiune prin intermediul unei măști confortabile pe care pacientul o poarta în timpul nopții. Aerul cu presiune menține căile respiratorii deschise, eliminând astfel apneea în somn şi sforăitul şi asigură o respirație normală pe toată durata nopții. Ca urmare a tratamentului, calitatea vieții pacientului se îmbunătățește considerabil.

Dacă nu urmez tratamentul cu CPAP?

Fără tratament, apneea în somn conduce la complicații severe precum: hipertensiune arterială, aritmii cardiace sau infarct miocardic în timpul somnului, accidente vasculare cerebrale, disfuncții sexuale.
Datorită somnului fragmentat şi neodihnitor, pacientul acuză scăderea capacității de concentrare şi a atenției, somnolenţă diurnă bruscă – cu risc înalt de accidente rutiere sau la locul de muncă. De importanţă deosebită este şi afectarea vieții de cuplu.
Sforăitul puternic, apneile şi somnul agitat, observate de partenerul de pat, duc la decizia dormitului în camere separate, situație frustrantă pentru ambii parteneri. Apare senzația de pierdere a intimității, anxietate şi depresie.
Tulburările sexuale care apar în apneea de somn netratată pot deveni un argument decisiv pentru DIVORT.

Toata luna Martie, Centrul Medical Sanavita se gandeste la tine si iti ofera 20% reducere la pachetul FEMINIS:

- consult ginecologic
- ecografie endovaginala
- test Babes-Papanicolau

Incepand cu luna Ianuarie 2016, Dr. MARTIUS MIHAELA GLORIA se alatura echipei medicale a Clinicii SANAVITA. Dr. Martius este MEDIC PRIMAR PNEUMOLOGIE, detinand Competenta in Explorari Functionale Respiratorii, Competenta in Somnologie si Consiliere antifumat.