Urologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor tractului urinar si a sistemului genital masculin. Medicul urolog poate diagnostica si trata atat afectiuni non-chirurgicale (infectii urinare, probleme ale prostatei), cat si afectiuni chirurgicale (litiaza renala, corectarea anomaliilor congenitale, tumori). Organele si structurile anatomice aflate in domeniul urologiei sunt urmatoarele:  

Organe reproductive masculine - Vezica urinara - Rinichi - Glande suprarenale - Uretra – Uretere

Tractul reproductive si cel urinar sunt strans legate intre ele fapt ce deseori face ca bolile unui sistem sa afecteze si celalalt sistem. Tulburarile genitourinare reprezinta domeniul cu care urologia se ocupa din punct de vedere medical, dar si chirurgical. In cazul infectiilor urinare, hiperplaziei benigne de prostata se aplica tratament pentru remedierea acestor probleme medicala, iar in cazul unor afectiuni precum tumori maligne renale, vezicale sau prostatice se aplica tratamente chirurgicale.

 

Cand este recomandat sa va programati la un consult urologic?

  In cazul in care simtiti o jena atunci cand urinate sau obeservati prezenta a sangelui in urina , daca aveti mictiuni frecvente desi nu ati consumat lichide suficiente care sa cauzeze acest lucru, este obligatoriu sa va prezentati la un consult de urologie pentru ca exista posibilitatea sa prezentati o infectie. Daca infectiile urinare nu sunt tratate de catre personal medical calificat, acestea se pot croniciza, ducand la modificari structurale ale rinichiului,in final, la insuficienta renala. In cazul femeilor infectiile tractului urinar sunt foarte frecvente. Infectia urinara cu bacteria E.coli este una dintre cele mai intalnite afectiuni de acest tip. Datorita legaturii dintre tractul urinar si cel genital prin retelele vasculara, respective limfatica. O posibila infectie genitala, se va regasi automat si in aparatul urinar si va fi tratata simultan. Din aceasta cauza, este indicat ca dupa un contact intim sa mergeti si sa eliminati urina. Totodata, daca prezentati mai mult de 3 infectii urinare pe an, medicul urolog va va solicita sa faceti si o ecografie a aparatului urinar pentru a vedea daca exista sau nu probleme mai grave. In cazul copiilor, simptomele infectiei urinare  pot fi atribuite, de multe ori altor afectiuni.

Este recomandat ca orice situatie prezentata mai sus, sau in cazul in care manifestati alte simptome ce tin de aparatul genito-urinar,care va creeaza un discomfort chiar si minor, sa va programati la un consult urologic pentru a diminua astfel riscul dezvoltarii eventualelor infectii .

 Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Centrul Medical SANAVITA SEMNE CARE NE TRIMIT LA MEDICUL UROLOG .disfunctii erectile .dureri la urinare urina tulbure .dureri in abdomenul inferior .frisoane sau febra mictiuni ifrecvente •lipsa mictiunilor UROLOGIE”

 

Centrul Medical SANAVITA

Sanatatea ta, misiunea noastra!


Program Medici


Dr. Puia Dragos

Medic primar Urolog (Spitalul C.I. Parhon din Iași)

 

 Dr.Dugan Mihai

Medic specialist Urolog (Fundeni-Bucuresti)

 

Programare prealabila

Informatii:

0236.471.204 / 0747.945.531